Geboorteplan

Geboorteplan

Om je op weg te helpen met het maken van jouw geboorteplan tijdens je zwangerschap vind je hier een korte uitleg en een geboorteplan voorbeeld.

Een geboorteplan?

In een geboorteplan staan jouw wensen voor de bevalling. Eventueel ook die van je partner. Je geeft hierin niet alleen aan wat jullie wensen en behoeften zijn, maar ook waar je bijvoorbeeld bang voor bent of wat je juist niet wil. Het is vooral bedoeld om je verloskundige, of de zorgverlener of gyneacoloog in het ziekenhuis op de hoogte te brengen van jouw wensen. Ook wanneer je dat tijdens een bevalling eventueel niet meer zou kunnen. Je verloskundige zal jouw geboorteplan tijdens je zwangerschap een keer met je doornemen en daar waar nodig tekst en uitleg geven. Een geboorteplan is niet verplicht, maar is bedoeld als hulpmiddel.

Geboorteplan voorbeeld

Er bestaan tal van voorbeelden voor een geboorteplan, we hebben er voor jouw een gemaakt op basis van een geboorteplan dat is ontwikkeld door de beroepsvereniging van verloskundigen, de KNOV. Je kunt hier je Geboorteplan downloaden of printen.

© Copyright - Geboorte.nl